Răsfrângeri

păreri, preferințe personale și impresii

Colecția Wallace din Londra

Colecția Wallace, The Wallace Collection, se află în Londra, la circa 800 m de celebra Oxford Street, în zona Westminster; aceasta este găzduită de Hertford House, o construcție minunată, cam ascunsă de ochii curioșilor prin locul unde este amplasată. Clădirea a aparținut familei Seymour, mai precis Marchizilor de Hertford, descendenții fratelui reginei Jane Seymour, cea de-a treia soție a lui Henry al VIII-lea, aceștia fiind și cei care au pus bazele colecției de artă în 1547.

Colecția Wallace

Locația a devenit în mod oficial muzeu în 1897, iar în prezent cuprinde 25 de galerii cu aproximativ 5500 de obiecte superbe (picturi, armuri, obiecte din porțelan, mobilier, elemente pentru decor) din perioada secolelor XV-XIX, majoritatea din Europa (cu precădere, Franța). Familia respectivă a pus la dispoziție toată această colecție impunând condiția ca niciun obiect să nu fie înstrăinat, nici măcar acordat ca împrumut altor muzee pentru expoziții.

Colecția Wallace

Dacă iubiți arta și puteți vizita Londra, în acest muzeu puteți vedea, printre altele, picturi de Tițian, Rembrandt, Rubens și mulți alții, obiecte de luptă+armuri de proveniență europeană și orientală.

Colecția Wallace Colecția Wallace Colecția Wallace Colecția Wallace Colecția Wallace Colecția Wallace Colecția Wallace Colecția Wallace Colecția Wallace Colecția Wallace Colecția Wallace

În concluzie, dacă vă aflați în Londra și sunteți pasionați de artă, istorie și armuri, acest muzeu nu trebuie ratat. În plus, intrarea este gratuită și este deschis în fiecare zi (inclusiv duminica) între orele 10-17.

Sursă fotografii: arhiva personală

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: