Răsfrângeri

păreri, preferințe personale și impresii

Stereotipurile și ironia sorții

 

Fiecare generație a avut stereotipurile ei legate de femei. Da, fiecare femeie (fiecare persoană) se naște unică, iar pe măsură ce crește, se descoperă sau se formează. Cel puțin, așa ar face oricine este înclinat spre evoluție.

Dar poate nu este întotdeauna bine să ne rupem cu totul de stereotipuri, în cazul în care sunt unele bune, constructive. Când spun „femeie”, prima trăsătură care îmi vine în minte este „delicatețe”. Stereotipul „sexului slab”. Dar de ce fug multe de această noțiune? Pentru că s-a pierdut echilibrul. În ziua de azi, linia dintre masculin și feminin se subțiază tot mai mult, femeile își doresc să fie tot mai „emancipate”, pe când bărbații din noua generație își descoperă tot mai mult „feminitatea” din ei. De la o simplă dorință a femeilor de a fi egale în drepturi cu bărbații, fapt bun în esență, s-a ajuns la o extremă, deoarece, cred eu, mass-media a știut cum să speculeze și să profite.

S-a pierdut în foarte mare parte echilibrul dintre ceea ce ar trebui să însemne femeia și bărbatul. Probabil de aceea nici nu mai funcționează multe relații. Toată lumea e confuză, nu mai există limite și conștientizări. Este destul de greu pentru o femeie să își mai asume în ziua de azi faptul că este femeie. La fel și în cazul bărbatului, care nici el nu își mai asumă esența.

Ca în orice situații, există, desigur, și excepții, care țin de maturitate și asumare. Când mă uit în jurul meu, văd o generație mai tânără care este tristă și dezorientată, căzută, în mod ironic, în stereotipurile moderne, femei neasumându-și feminitatea și bărbați neasumându-și masculinitatea…

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: